Stl 34 eller nätter utan ångest?

Jag har alltid varit smal. Oavsett vad eller hur mycket jag än äter. Fram tills i år. Jag har gått upp över 10 kg på ganska kort tid, men det har inte stört mig. För jag har sovit nästan varje natt, till skillnad från innan.
 
De senaste veckorna har folk börjat påpeka min viktuppgång. Dels positivt men framförallt negativt. "Du borde tänka på vad du äter" och "har du funderat på att börja träna mer" och så vidare. I de allra flesta fallen svarar jag att jag vet, men inom mig skriker jag. Vet du varför jag har gått upp i vikt?! För att jag hade sån ångest varenda natt innan, så det enda sättet för mig att ens överleva var att börja äta mediciner. Medicin med biverkningar som t.ex viktökning.
Jag vet, självklart, att jag har gått upp i vikt. Det är ingen som behöver påpeka det. Jag ser mig själv i spegeln varje dag, och jag har en våg. Den stod på +11 igår. Men efter jag hade vägt mig så gick jag och la mig och sov gott hela natten. Utan en enda ångestattack. Inte en enda mardröm. 
     Häromdagen var det så många som hade påpekat min vikt så många gånger, att när jag gick hem den kvällen övervägde jag seriöst att ringa min läkare. Jag ville säga att jag vill sluta ta mina tabletter. Jag kunde höra henne fråga mig varför, men det enda jag kunde komma på var - för att andra tycker att jag har gått upp för mycket i vikt. Men vad spelar det för roll för andra? Mår dom bättre av att jag är smalare? Mår dom bättre om jag får på mig mina gamla jeans? Om jag kan knäppa mina gamla bh:ar? Spelar det ens lite roll för någon annan än för mig själv?
 
 
Nej.
 
 



RSS 2.0